Следвайте Гласове в Президентът Румен Радев и федералният канцлер на Австрия

...
Следвайте Гласове в Президентът Румен Радев и федералният канцлер на Австрия
Коментари Харесай

Австрия ще подкрепи искането на България пред ЕК за 2 млрд. евро за охраната на границата

Следвайте " Гласове " в 
Президентът Румен Радев и федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер дават брифинг за медиите, откакто делегациите им посетиха Регионалната дирекция " Гранична полиция " - Елхово и се срещнаха с подхванатите ограничения за защита на външната граница на Европейски Съюз с Турция.

Радев поздрави Нехамер на немски език, след което му благодари, че е приел поканата самичък да се запознае на място с защитата на българо-турската граница.
" Радвам се, че водената от него делегация през днешния ден имаше опция да се запознае с действителната обстановка на границата и с метода, по който ние я охраняваме ", съобщи президентът.
По думите му незаконната миграция е предизвикателство за Европа. България в отбрана на своята национална сигурност и като виновен член на Европейски Съюз поставя големи старания за справяне с това предизвикателство, изясни Румен Радев.

" Ние сме построили напълно с наш народен бюджет ограда по цялата граница. По продължение на тази граница са ситуирани разнообразни стационарни и мобилни системи за видеонаблюдение и други типове наблюдаване и цялата информация се обобщава в районния център, в който се намираме ", добави президентът и означи, че от този център се координира и защитата на границата, която се прави от чиновниците на Граничната полиция, подпомагани от Националната полиция, Жандармерията и Българската войска.
Румен Радев напомни още, че мигрантският напън върху България е повишен внезапно през миналата година и че дейностите на мигрантите стават все по-агресивни.
" В рамките единствено на 4 месеца ние загубихме четирима служители на реда, а десетки други са ранени. За справяне с тази сложна обстановка България предприе бързи и решителни ограничения ", акцентира президентът и уточни, че е имало срещи на най-високо политическо равнище с Турция, в това число и неговата среща с сътрудника му Реджеп Ердоган, който е заречен по-засилена защита на границата от турска страна.

" Подобрихме доста организацията на защитата на границата, ремонтираме наличната инфраструктура, инсталираме нови механически системи, подхващаме дейности за рационализиране на подготовката на нашите гранични служители на реда и за повишението на техния интегритет ", добави президентът.
Радев акцентира, че са командировани и спомагателни фрагменти от БА на границата, а инспекциите вътре в страната за битката с незаконната миграция са били засилени.
" Но желая ясно да заявя, че ние сме изправени против мощна, добре проведена интернационална мрежа за трафик на мигранти с центрове и клонове в разнообразни страни членки на Европейски Съюз. И значително от емигрантите, които ние залавяме на нашата територия са жители на страни членки на Европейски Съюз. Затова и работим интензивно с Министерство на външните работи, със службите за сигурност освен на прилежащите страни, само че към този момент и с страни от вътрешността на Европейски Съюз ", безапелационен беше Румен Радев и означи за огромната профилирана интервенция против трафика на мигранти и са били ударени самите центрове, които управляват този трафик.
По думите на българския президент страната ни високо прави оценка уговорките на Австрия за оправянето с миграцията.
" Затова желая да благодаря на канцлера Нехамер за ползотворното съдействие с неговото държавно управление ", добави Румен Радев.
По-рано българският държавен глава посрещна Нехамер на летището в Пловдив, като в българската делегация бяха служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, служебният министър на защитата Димитър Стоянов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
От австрийската страна, с изключение на канцлера, в България дойде и федералният министър на вътрешните работи Герхард Карнер.
Карл Нехамер е на аудиенция у нас по покана на президента Радев, откакто Австрия беше една от страните, отказали да поддържат България за участието в Шенген.
Фокусът на визитата на канцлера е обезпечаването на защитата на българската граница и противодействието на миграционния напън.
 

 
Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
 
 
 
23 Яну 20231923 Яну 202363923 Яну 20239323 Яну 2023104623 Яну 20236323 Яну 2023387КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023182011 Яну 2023148819 Яну 202368428 Дек 20221066
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР